Simon Hackett

Simon Hackett

Simon Hackett er en super eksponent for australsk vin, han er født og opvokset i Barossa Valley, hvor hans familie er blevet forbundet med vinhandel i mange generationer. Hans store onkel deltog Roseworthy Agricultural College i 1860 og senere dimitterede hans far dimitterede fra den konstituerende Vinfremstilling kursus fra samme college i 1938. I dag ligger Simons vingård ved indgangen til McLaren Vale i Budgen Road og det er her, han med håndkraft fremstiller sine vine i små åbnetop fermentorer, forsigtigt plejer han dem i en kombination af franske og amerikanske egetræsfade barriques. Simon har aldrig været bange for at tackle mindre almindelige vinsmagere og meget af hans frugt kommer fra tørre dyrkede vinmarker med gamle krogede gamle vinstokke. Når det kommer til at smage australsk vin, så er Hackett bestemt vær at prøve. Hans forfriskende citrus Semillon er en reel eye openert, mens hans Old Vine Grenache er en af ​​de mest lækre vi nogensinde har smagt, selv om vi naturligvis er forudindtaget! For danskerne er australsk rødvin, ofte lig med Shiraz. Shiraz laver Hackett også og en rigtig frugtbombe, uden at den bliver alt for marmeladeagtig. Udbytterne er ofte meget små og hele hans årlige produktion sjældent overstiger ti tusinde kasser.